Heerlijk zo'n stamppot met dat gure weer.
Hierbij een heerlijk recept voor 4 personen.
Ingrediƫnten
1 kg zoete aardappel
400 gr. andijvie
rode ui
125gr. kastanjechampignons
1 teentje knoflook
400 gr rundergehakt
peper en zout
1 ei
1 el. mosterd
1 beschuit
Bereiding
Schil de zoete aardappel en snij dit in gelijke stukken.
Kook de zoete aardappel totdat het gaar is (ong. 15-20 min)
Snij de rode ui, champignons en knoflook fijn en bak dit lekker aan in een koekenpan met een beetje olie.
Zet even apart tot je de stamppot gaat maken.
Doe het gehakt in een schaal en verkruimel de beschuit heel fijn boven het gehakt. Voeg daarna het ei, de mosterd en peper en zout toe. Kneed tot alles goed in vermengd.
Maak kleine balletjes. Doe de balletjes in een grote braadpan, met een beetje olie, tot ze gaar zijn.
Stamp de aardappelen met de andijvie.
Serveer de stamppot met het ui/champignonmengsel en verdeel de balletjes over de 4 borden.
Vermeld in Food app onder:
Stamppot andijvie zoete aardappelen BITK
Portie 350 gram = 371 Kcal
Recept: Puur.Balans Foto: Studio Puur