Op maandag neem ik vaak even de tijd om een soepje te maken, zodat ik daar een paar middagen bij de lunch van kan genieten. Deze courgettesoep is romig door de courgettes zelf en heeft geen toegevoegd room nodig.
Ingrediƫnten voor 3 grote kommen
2 courgettes
2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 groente bouillon blokjes (zonnatura)
1 liter water
Bereiding
Snijd de ui en knoflook grof en voeg dit toe aan een grote soeppan. Bak dit in een beetje olijfolie ongeveer 3 minuten zachtjes aan.
Was de courgette en snijd deze in blokken. Voeg het toe in de pan en roer even goed door.
Verkruimel de bouillonblokjes over de groentes en bak ongeveer 5 minuten mee.
Zet de waterkoker aan met 1 liter water en giet het vervolgens in de pan.
Laat het nu 20 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
Eet smakelijk!
Vermeld in Food app onder:
Courgettesoep BITK
Portie van 400 gram = 52 Kcal
Foto: Studio Puur