Het pompoen-seizoen is weer begonnen, dus het wordt tijd voor een heerlijke pompoensoep.
Ingrediënten 4 personen
1 pompoen of 800 gram pompoenblokjes
2 winterwortels
2 rode uien
4 teentjes knoflook
2 el. crème fraiche
3 groentebouillonblokjes van Zonnatura (1500 ml water)
10 draadjes saffraan (in kruidenrek)
peper en zout
Bereidingswijze
Gebruik je een pompoen i.p.v. kant en klare pompoenblokjes, zet dan de pompoen voor 20 minuten in de oven op 180 graden. De pompoen wordt zacht, waardoor je hem beter kan snijden.
Snijd de pompoen door en ontdoe de pompoen van de pitten. De schil hoeft niet verwijderd te worden. Snijd de pompoen in blokjes.
Snijd de ui en knoflook in grove stukken en fruit deze aan in een soeppan met een beetje olie.
Snijd de wortels in grove stukken en voeg deze samen met de pompoenblokjes toe aan de soeppan.
Voeg de saffraan, water en bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook en smoor in 20 minuten gaar.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg 2 eetlepels crème fraiche toe en breng op smaak met peper en beetje zout.
Geniet ervan!
Vermeld in Food app onder:
Pompoensoep BITK
Portie 400 gram = 58 Kcal
Recept & Foto: Balance is the key