Met Hollandse pot kan je heel goed wokken.
Hierbij een snel en voedzaam wok-gerecht met meerdere groentes.
Ingrediƫnten 4 personen
1 bloemkool
400 gram verse spinazie
3 teentjes knoflook
700 gram voorgekookte krieltjes
40 gram walnoten
1 gerookte kip Ć ongeveer 170 gram
Peper & zout
Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar.
Snijd de gerookte kipfilet in blokjes.
Pers de knoflook uit.
Verwarm een scheutje olijfolie in een wokpan en bak de krieltjes in 8 minuten met een snuf zout en peper.
Voeg de knoflook toe en roer goed door.
Voeg de spinazie toe en laat dit slinken voordat je de gekookte bloemkool ook toevoegt.
De walnoten breek ik altijd even wat kleiner en voeg ik samen toe met de blokjes gerookte kip.
Vermeld in Food app onder:
Krieltjes wok met bloemkool BITK
Portie van 400 gram = 256 Kcal