Eén keer per week een visje op je menu is een gezonde keuze. In vis zitten visvetzuren en deze zijn gunstig voor je hart- en bloedvaten.
Geniet van deze kabeljauwtaart.
Ingrediënten 3/4 pers
400 gr. kabeljauwfilet
4 vellen filodeeg
1 courgette
1 broccoli
1 rode paprika
1 rode ui
125 ml kookroom light
2 eieren
100 gr. geitenkaas
dille
peper & zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontdooi de filodeeg en eventueel de kabeljauwfilet.
Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli beetgaar.
Snijd de courgette, paprika en ui in blokjes en bak dit in een beetje olie aan. Voeg de broccoli toe.
Kluts de eieren samen met de kookroom en breng op smaak met peper. Voeg dit toe aan de groenten en roer goed door op laag vuur.
Snijd de kabeljauw in stukjes en breng op smaak met dille en peper en voeg tevens toe aan het ei-groentemengsel.
Vet een ovenschaal of grote taartvorm in en bedek met filodeeg. Schenk het ei-groente-vismengsel in hierin en verkruimel de geitenkaas erover.
Bak in ongeveer 30 minuten gaar.
Vermeld in Food app onder:
Kabeljauwtaart BITK
Portie 400 gram = 380 Kcal
Recept: Puur.Balans Foto: Studio PUUR