De lasagne wordt tegenwoordig op verschillende manieren gemaakt. De traditionele lasagne bevat veel koolhydraten en vetten. Samen met Christien van Studio Puur ben ik een kookboek aan het schrijven met makkelijke gezonde recepten. Christien bedacht een gezondere lasagne en deze is bij ons thuis niet meer weg te denken, zo lekker is die.
Ingrediƫnten 4 pers
2 courgettes
2 blikken tomatenblokjes
800 gr. Italiaanse groentemix
300 gr. mager rundergehakt
1 blokje groentebouillon (zonnatura)
2 teentjes knoflook
1 el. Italiaanse kruiden
1 bol mozzarella
2 tomaten
100 gr. geraspte 30+ kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Rul het gehakt in een paar minuten in een grote pan. Voeg de groente, knoflook en kruiden toe en bak even mee. Doe daarna de tomatenblokjes bij het gehakt mengsel. Voor de smaak kun je er een groentebouillonblokje aan toevoegen. Laat even lekker warm worden.
Was de courgettes intussen en snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de courgette. Snijd de mozzarella en tomaten vast in plakken.
Doe in een ruime ovenschaal om en om een laag groenten-gehaktsaus en de plakken courgette. Eindig met een laag saus. Leg bovenop de plakken mozzarella en tomaat en strooi de geraspte kaas erover heen.
Zet de ovenschaal voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Vermeld in Food app onder:
Courgette Lasagne BITK
Portie 400 gr. = 237 Kcal
Foto en recept Studio Puur & Puur.Balans