Elke week een portie peulvruchten bevordert de gezondheid.
Een chili is simpel te maken en erg voedzaam.
Ingrediënten 4 pers
1 rode ui
1 knoflook
1 rode paprika
klein blikje mais
2 blikken kidneybonen
2 blikken tomatenblokjes
350 gr. mager rundergehakt of vegetarische kruimgehakt
2 tl. komijnzaad
1 tl. kaneelpoeder
1 tl. korianderpoeder
1 tl. gerookte paprikapoeder
peper & zout
(zilvervliesrijst)
Bereiding
Zelf vind ik chili lekker zonder rijst, maar sommigen willen wat extra bite en dan kan je er rijst bij koken.
Pers de knoflook uit en pel de ui in kleine blokjes.
Snijd tevens de paprika in blokjes.
Fruit de ui en knoflook in een beetje olie.
Voeg de paprika toe.
Nadat dit een beetje aangebakken is voeg je het gehakt toe.
Rul het gehakt en voeg de kruiden toe.
Na het rullen voeg je de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat ze even twee minuten mee pruttelen.
Voordat je opschept roer je de uitgelekte maïs door je chili.
Verdeel het over 4 borden en serveer er eventueel rijst bij.
Vermeld in Food app onder:
Chili BITK
Portie 400 gram = 328 Kcal
! zonder rijst
Recept: Puur.Balans
Foto: Studio Puur