Wie mij nog niet zo goed kent, weet het nog niet....maar ik ben verzot op chocolade, maar dan ook echt allerlei soorten chocolade. Ik neem dan ook elke dag chocolade, je mag mij wakker maken voor chocolade haha
Deze brownie wordt dan ook met enig regelmaat bij ons thuis gemaakt. Heerlijk 's middags bij de thee en het leuke is dat hij niet gezoet is met suiker maar met dadels en banaan, waardoor het ook nog eens een verantwoord tussendoortje is.
Probeer hem snel uit!
Ingrediënten
225 gr. dadels ontpit
100 gr. walnoten
9 el. rauwe cacaopoeder
30 gr. kokosolie
2 el. honing
1 banaan
320 gr. kikkererwten (uitlek)
4 eieren
½ tl. bakpoeder
1 tl. kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de dadels met 60 ml. water.
Smelt de kokosolie.
Voeg de cacao, kokosolie, banaan en honing toe aan de dadels en mix dit geheel.
Voeg de afgespoelde kikkererwten, eieren, bakpoeder en kaneel toe en mix opnieuw.
Als laatste voeg je de walnoten toe en mix je heel even zodat de noten niet geheel kapot gaan.
Beleg een bakvorm met bakpapier en voeg de mix toe.
Zet de brownie voor 40 minuten in de oven.
Vermeld in Food app onder:
Brownie BITK
Stuk 50 gram = 127 Kcal
Recept: Puur.Balans
Foto: Studio PUUR