Heb jij wel eens zo’n dag dat je te laat opstaat en daardoor het ontbijt overslaat?
Wat nou als ik je zeg dat ik hierbij het perfecte recept heb voor een bananencake die je in plakken kan invriezen?
Is het geen prettig idee, dat je dan altijd een plak uit de vriezer kunt halen en alsnog kan gaan genieten van je ontbijt?
Hierbij het simpele recept
4 bananen
4 eieren
4 theelepels kaneel
2 theelepels vanille poeder
130 gram havermout
30 gram rozijnen
25 gram walnoten
Cakeblik, blender, oven
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet je cakeblik in (bijvoorbeeld met kokosolie)
Schil de bananen en breek ze in stukken boven de blender, voeg de eieren, havermout, kaneel en vanille poeder toe.
Zet de blender aan en mix het geheel minstens een minuut, zodat het een luchtig beslag wordt.
Breek de walnoten in kleine stukjes.
Voeg de rozijnen en walnoten toe aan het luchtige beslag en roer goed door.
Giet het beslag in het cakeblik en zet het vervolgens 28 minuten in de oven.
Vermeld in Food app onder:
Bananencake BITK
Plakje 40 gr. = 65 Kcal
TIP: lekker met een laagje 100% pure pindakaas